КОНЦЕПЦИЯ
picture
Всяка сграда носи свето послание и въздейства върху ползвателите й и минувачите около нея със своята визия, обем и посока. Името на сградата е избрано преднамерено - за нас зелените площи и високата дървесна растителност са част от архитектурата.
Пространството около сградата ще бъде богато озеленено и ще бъдат посадени множество дървета Липа. Ароматът на липа събужда още едно от сетивата, с които човек може да усети и запомни една сграда и пространството около нея.
ОПИСАНИЕ
Тилия Резидънс се състои от две подземни нива и девет надземни етажа. Сградата е проектирана с два отделни входа, като всеки от тях разполага с фоайе, асансьор и стълбищна клетка с директен достъп до сутерен и гаражи.Подземните нива са проектирани с гаражи, като за някои от гаражите е предвидена и платформа за двойно независимо паркиране, които заедно с надземните паркоместа за посетители осигуряват на живущите общо 35 броя самостоятелни и независими места за паркиране.Тилия Резидънс предлага девет жилищни етажа и общо 31 функционално разпределени едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, както и ексклузивни тристайни и четиристайни мезонети, предлагащи самостоятелен двор.Липсата на големи индустриални предприятия и близостта до обширния и облагороден Северен Парк създават условия за живот в среда с чист въздух и възможности за спортуване на открито.Директен достъп до метромрежата чрез станция Ломско Шосе (на 50 метра от сградата) ,както и до автобуси 85, 285 и трамвай 6.В имота се предвижда озеленена зона за ползване от живущите.
picture

Фасада

Фасадата предстои да бъде изпълнена от силикатна мазилка Caparol или San Marco и декоративна рамка от еталбонд и HPL- опасваща сградата.


Хидроизолация

Цялостна допълнителна хидроизолация на сутерена и водоплътен бетон.


Дограма

Алуминиева дограма най-висок клас с профили Weiss Profil Thermo Pro WP85.


Отопление

Отоплението е решено с електрически конвектори и климатици.


picture

Материали и асансьор

Тухли Винербергер за зидарии. Асансьори КОНЕ.


Врати

Блиндирани входни врати SOLID idoor, обърнати с мрамор.


Фоайе и общи части

Фоайе и общи части по специален интериорен проект - с вътрешно оформление от мрамор, съчетан с декоративни елементи ламинам.


Гаражи

Предвидени са достатъчен брой гаражи в сутерена, разпределени на две нива и допълнителни паркоместа извън сградата.


picture

Сигурност

Ограда и контролиран достъп с чип до двора и сградата.


Мезонети и пентхауси

Партерни апартаменти - мезонети с озеленен двор. Просторни пентхауси на последен етаж, притежаващи голяма прилежаща тераса.


Изложение

Функционални вътрешни разпределения на апартаментите с необезпокоявани гледки към София и Витоша.

Озеленяване

Озеленяването и вертикалната планировка са друг акцент на сградата - с голям процент паркова зеленина и различни алпинеуми с екзотична растителност.

location
Tilia Residence
Tilia Residence - многофамилна жилищна сграда в затворен комплекс с богата растителност, в непосредствена близост до метростанция Ломско Шосе.